Zamjenski regler Polaris Sportsman 570 850 1000

Polaris Sportsman 570 illustration

   Za quad Polaris Sportsman 570, 850, 1000 prodajemo zamjenski 30A regler 14V-3FHVSP-30A-BX-KS-LI. Garancija je 5 godina.

 

   Regulator napona 14V-3FHVSP-30A-BX-KS-LI je možda čak bolja zamjena od originalnog reglera Polaris Sportsman. Naime, originalni regler na Polarisu ima serijski tip regulacije i samo takav regulator se smije staviti. Stavljanjem paralenog tipa regulatora ćete povećati grijanje statorskog namotaja i napraviti dodatnu štetu. Danas se može naći jeftiniji paralelni mosfet regler koji će se možda manje grijati, ali će maksimalno opterećivati statorski namot generatora i skoro pa sigurno izazvati pregaranje namotaja statora.

 

   Regulacija napona akumulatora je odlična. Dokumentaciju o samom regleru imate na linku: 14V-3FHVSP-30A-BX-KS-LI.pdf

   Novi regulator možda ne stane na isto mjesto i prilikom zamjene je potrebno je napraviti dodatne zahvate (napraviti novi način učvršćenja i rješiti spajanje konektora). Regler ne smije biti montiran na mjestu gdje ga tuče voda i blato sa kotača. Zatrpavanje reglera sa prljavštinom vodi u pretjerano grijanje reglera, isključenje zbog pregrijavanja, slabo punjenje akumulatora i na kraju otkazivanje reglera i akumulatora. Također montiranje reglera iza hladnjaka ili odmah iza motora vodi u pretjerano zagrijavanje reglera.

   Očekivani napon punjenja je 14,15 do 14,3VDC. Ako je napon manji, potrebno je pronaći gdje dolazi do gubitka napona preko upute. Minimalni napon punjenja akumulatora koji osigurava pun akumulator je 13,9VDC. Regler posjeduje LED diodu koja svijetli ako ne postiže zadani napon na svojim stezaljkama.

   Upozorenje: Regler je zabranjeno prati visokotlačnim čistačem! 

Zamjenski regler Polaris Sportsman 570 850 1000