Zamjenski regler Kawasaki KLE500

Kawasaki KLE 500 illustration

   Za sva godišta Kawasakija KLE500 prodajemo zamjenski regler 14V-3FHVSP-30A-AX-KS-LI. Garancija je 4 godina.

 

   Regulator napona 14V-3FHVSP-30A-AX-KS-LI se pokazao iznimno pouzdanim na KLE500. Regulacija napona akumulatora je veoma stabilna i neovisna o broju okretaja mašine. Osim toga najvažnija kakakteristika regulatora je da smanjuje nepotrebno opterećenje statora tj. njegovo zagrijavanje zbog kontrolirane serijske regulacije. Struja iz statora je jednaka struji potrošnje uvećanoj za struju dopunjavanja akumulatora.  Detaljnije o prednostima serijskog tiristorsko-diodnog regulatora imate u članku Usporedba serijskog i paralelnog regulatora. Više detalja o samom regleru imate na linku: 14V-3FHVSP-30A-AX-KS-LI.pdf.

   Novi regulator stane na isto mjesto, ali je prilikom zamjene potrebno je napraviti dodatne zahvate (premjestiti jedan relej, napraviti novi način učvršćenja i rješiti spajanje konektora).

    Spoj žica:

 

  • Bijelo-crvena - +12V -> plava (SPER)
  • Crna - masa -> žuto/zelena (SPER)
  • Smeđa - kontakt+ -> bijela  (SPER)
  • 3 žute - AC*3 -> smeđa, crna i siva (SPER)


   Za model KLE500, koji automatski pali svjetlo nakon uključenja, mjenja se ponašanje u toliko što nakon davanja kontakta (ignition) svjetla prorade, a prilikom pokretanja mašine se ugase dok radi elektropokretač.

   Očekivani napon punjenja je 14,15 do 14,3VDC. Ako je napon manji, potrebno je pronaći gdje dolazi do gubitka napona preko upute. Minimalni napon punjenja akumulatora koji osigurava pun akumulator je 13,9VDC. Regler na sebi ima ugrađenu LED diodu koja svijetli ako regler nije uspio postići napon na svojim priključcima ali i kad motor ne radi uz uključen kontakt+ kod modela sa automatskim paljenjem svjetala.

   Upozorenje: Ni u kom slučaju nemojte regler prati visokotlačnim čistačem!

Zamjenski regler Kawasaki KLE500
Kawasaki KLE500 s ugrađenim SPER HVSP  reglerom